İngiltere Başbakanı'ndan kriz uyarısı

Batı merkezli küresel ekonomi, bir kez daha kırmızı alarm verdi. Kriz uyarısını yapan kişi ise, İngiltere Başbakanı David Cameron oldu. Cameron, "Küresel ekonominin ekranında bir kez daha kırmızı ikaz ışıkları yanıyor" değerlendirmesini yaptı.

Abone ol

Ekonomik kriz Avrupa'nın kapısına dayandı. Kıta'nın en önemli ülkelerinden İngiltere'nin Başşbakanı David Cameron küresel ekonomik kriz uyarısı yaptı.

Cameron, Avusturalya'nın Brisbane kentinde düzenlenen G-20 Zirvesi'ndeki izlenimlerini İngiliz The Guardian gazetesi için kaleme aldı. İzlenimleri hiç de parlak değildi. Cameron, yazısında "Küresel ekonominin ekranında bir kez daha kırmızı ikaz ışıkları yanıyor" ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanı, Avro Bölgesi'nin yüksek işsizlik, azalan büyüme, fiyatların düşmesi yönündeki reel riskle birlikte üçüncü bir resesyonunun kıyısında bocaladığını vurguladı.

"Ekonomik iyileşmenin ilk aşamalarında büyümenin itici gücü olan gelişmekte olan ekonomiler şimdi yavaşlıyor. Epidemik Ebola, Orta Doğu'daki çatışmalar ve Rusya'nın Ukrayna'daki yasa dışı eylemleri sürerken küresel ticaret görüşmelerinin gecikmesi istikrarsızlık ve belirsizliğin tehlikeli sahnesine katkı yapıyor"

İngiliz ekonomisinin büyümesini sürdürmeye devam ettiğini ifade eden Cameron, Avro Bölgesi'ndeki yavaşlamanın ise etkilerini şimdiden imalat ve ihracatta hissettirdiğini kaydetti. Avrupa Birliği'ne Çin ve Hindistan'la daha fazla ticaret anlaşması yapılmasını istedi.

"AB ekonomilerinin aksadığı bir ortamda böyle bir fırsatta geri duramayız. Avusturalya, Çin ve Hindistan'la daha fazla ticaret anlaşması imzalamalıyız. Daha fazla ülkeyi, herkese açık serbest piyasa ve serbest ticaretten faydalanmaları konusunda ikna etmeliyiz"

ulusalkanal.com.tr

Çin-Avusturalya ilişkileri Dünya ABD Dışişleri Bakanı'ndan önemli açıklama Dünya Ünlü seri katil evlenecek Dünya Aracını havaya uçurdu Dünya