ABD'den Türkiye'yi bölen harita

Amerika'nın önde gelen yayın kuruluşlarından New York Times gazetesi, Sykes-Picot anlaşmasının yüzüncü yılında, Osmanlı topraklarını 7 parçaya bölen bir harita yayınladı. Osmanlı topraklarını dağıtan Sykes-Picot'un alternatifi olan Amerikan haritasıyla birlikte "Sınırlar bu şekilde çizilseydi Orta Doğu kurtarılabilir miydi?" sorusu yöneltildi.

Abone ol

Amerikan New York Times gazetesi, Osmanlı topralarını paylaştıran Sykes-Picot Anlaşması'nın 100. yıldönümünde arşivden yeni bir haritayı sayfalarına taşıdı.

Dönemin Amerika Başkanı Woodrow Wilson tarafından hazırlanan harita, İngiltere ve Fransa'nın masaya getirdiği Sykes-Picot'un alternatifi.

Gazetenin görüş sayfasındaki yazıda haritayla birlikte "Sınırlar bu şekilde çizilseydi Orta Doğu kurtarılabilir miydi?" sorusu yöneltildi.

Haritaya göre Osmanlı toprakları, Constantinopolitan State, Smyrna, Kürdistan, Ermenistan, Mezopotamya, Suriye ve Türkiye olarak ayrılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay Başkanlığı'ndan nikah açıklaması Gündem Genelkurmay Başkanlığı'ndan nikah açıklaması Gündem Diyarbakır Sur'daki patlama nedeniyle kaybolan köylüler aranıyor Gündem Diyarbakır Sur'daki patlama nedeniyle kaybolan köylüler aranıyor Gündem