ABD'den İHA açıklaması

Hatay'da düşen insansız hava aracı ile ilgili Amerikalı yetkililerden açıklama geldi. ABD, IŞİD'e karşı operasyonlarda kullanmak üzere İncirlik Üssü'nde konuşlandırılan predatörlerden birinin mekanik arıza nedeniyle düştüğünü açıkladı.

Abone ol

Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Gülovası Mahallesi'ndeki bir mısır tarlasına düşen insansız hava aracıyla ilgili ABD'li yetkililerden açıklama geldi.

Predatörlerin geldiği üs olan ABD'nin Almanya'daki Üs Komutanlığının internet sitesindeki açıklamada düşen Predatörün, İncirlik üssüne konuşlandırılan İHA'lardan biri olduğu belirtildi.

IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda kullanılan Predatorde mekanik arıza yaşandığı, aracın yerleşim bölgesindne uzak bir yere düşmesinin sağlandığı belirtildi. Predatörün enkazı düşme sebebinin belirlenmesi için İncirlik Üssüne götürüldü.

Predatorler, ABD Hava Kuvvetleri ve CIA tarafından kullanılıyor. 1990'larda üretilen predatorlere daha sonra füzeler eklenerek silahlı hale getirildi. İncirlik Üssünde Almanya'dan 3 ABD predatörü getirilmişti.

Predatörlerin uydu kontrol sistemi ABD'nin Missouri eyaletindeki Whiteman Üssünde, kontrol birimi ise Nevada'da bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Fırıncı itirafçı oldu Gündem "Katil"ler İncirlik'te Gündem Vatan Partisi MKK Üyesi Ferit İlsever açıkladı: F-tipi belgeler AİHM'e kim tarafından ve nasıl servis edildi? Gündem Kazanılan davanın bilincinde olmak Gündem