Erdoğan'ın lüks araç merakı! 25 tane daha istiyor!

Devletin zirvesindeki lüks makam aracı furyası sürüyor. Başbakanlığa ait 61 lüks aracı Saray'a götüren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25 yeni araç daha istediği, Başbakanlığın ise 222 lüks makam aracı almak için harekete geçtiği iddia edildi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu kamuda taşıt edinmede israfı ortadan kaldıracaklarını söylemişti, ancak tam tersi oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık binası olarak inşa edilen ancak kendi kullandığı Saray'a Başbakanlığa ait 61 aracı da götürdüğü ortaya çıkmıştı. Basına yansıyan haberlerde, Erdoğan'ın, masrafları Başbakanlık tarafından karşılanan bu araçları yeterli bulmadığı ve Saray'a 25 yeni araç istediği öne sürüldü.

Başbakanlık, Davutoğlu'nun kalkınma planındaki açıklamasının aksine çözümü 222 yeni taşıt almakta buldu. Yeni alınacak taşıtlar arasında 20 zırhlı otomobil, 163 binek ve 16 arazi tipi araç, 17 minibüs, 1 otobüs, 1 panelvan bulunuyor.

Bu yıl genel ve özel bütçeli kuruluşlara 8 bin 515 yeni araç alınacak. Bu araçların 7 bin 560'ı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar ve Emniyet'e tahsis edilecek. Kalan araçlar ise üniversiteler, üst kurullar ve bazı genel müdürlüklerin dâhil olduğu özel bütçeli kurumlara verilecek

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'in Beşar Esad'la görüşmesi Davutoğlu'nun da gündeminde Gündem TSK’dan kazayla ilgili bir açıklama daha Gündem Kumpasçılar CHP'de Gündem TBMM'de tehlike gerginlik! Gündem