İşçi Partisi Bekir Bozdağ'ı uyardı

İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin, Genel Başkan Doğu Perinçek'le Silivri Cezaevi'nde seçim toplantısı yapma talebi reddedildi. Adalet Bakanlığı, 7 MYK üyesinden 4'ünün başvurusunu kabul etmedi. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, kararın “hukuka akırı ve keyfi bir karar” olduğunu belirtti.

Abone ol

İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu’nun, 5 yılı aşkın süredir Silivri Cezaevi'nde bulunan Genel Başkan Doğu Perinçek ile seçim politikalarını görüşmek üzere Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru reddedildi.

İşçi Partisi, 7 kişiden oluşan daimi Komitenin 4 üyesinin ziyaret talebine olumsuz yanıt verilmesini; “hukuka akırı ve keyfi bir karar” sözleriyle tepki gösterdi.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvurunun Bakan Bekir Bozdağ’ın talimatıyla, mevzuata aykırı biçimde reddedildiğini bildirdi.

Özbey, İşçi Partisi Daimi Komitesi’nin, Genel Başkan Vekili olarak kendisinin, Genel Sayman Yalçın Büyükdağlı, Genel Başkan Yardımcıları Ferit İlsever ve Nusret Senem’in ziyaret isteklerinin uygun görülmediğini bildirdi.

Açıklamada, “Anayasal güvence ile faaliyet yürüten bir siyasi parti olan İşçi Partisi’nin Daimi Komite üyelerinin, Partinin bir organı olan ve aynı zamanda Daimi Komitenin başkanı da olan Genel Başkanlarıyla görüşme istekleri, Anayasal haklarıdır ve ziyaretin önünde hiçbir yasal engel bulunmamaktadır" denildi.

'Dürüst belediyecilik yapacağız' Gündem Yüzlerce polis görevden alındı Gündem Ergenekon Şehidi'ni ailesi ve dostları yalnız bırakmadı Gündem 'Beni zor durumda bıraktı' Gündem