''Gitmezlerse tartışma sürer!"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, haklarında yolsuzluk soruşturması yapılan AKP'li 4 Eski Bakanla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Çiçek, ''4 eski bakan Yüce divana gitmezlerse tartışma sürer'' dedi. F tipi örgüt hakkında da değerlendirmeler yapan Çiçek, paralel yapı tehlikesinden ilk bahseden kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Abone ol

AKP'li 4 Eski Bakanla ilgili Yüce Divan tartışmalar devam ederken, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten çarpıcı açıklamalar geldi.

Haber Türk gazetesine Konuşan Çiçek, yüce divan oylaması konusunda eski bakanların yargılanmasının gerekli olduğunu işaret etti.

Kimse suç işleyen varsa yargılanmasın demez. Ya suçsuz çıkarlarsa. 6'sında Komisyon karar verecek. Sonucu ne olursa olsun dava ülke imajı açısından kötü oldu. Yüce Divan'a gitmezlerse konu durmadan tartışılır, sürer durur. Giderlerse mahkeme karar verir ve üzerinde fazla durulmaz, hayat devam eder.

Çiçek Yolsuzluk skandalının şeffalık konusunda Türkiye'yi geriye götürdüğü eleştirisinde bulundu.

Şeffaflık konusunda 11 basamak geri gittik, niye gittik? En evvel bu davanın bir senedir konuşulmasından dolayı. Değerlendirmelerde esas olan algıdır zaten. Dolayısıyla Meclis’e ilk defa bu kanaldan geliyor, inşallah son olur. Ben işlem yapma noktasındayım. Meclis’in çıkardığı yasalara göre tabii.

Çiçek, F tipi hakkında da değerlendirmede bulundu. “Paralel yapı tehlikesinden ilk bahseden kişiyim” diye konuştu.

Paralel yapı tehlikesinden ilk bahseden kişiyim ben. Bundan dolayı da ne derin devletin adamı olduğum kaldı, ne de statükoculuğum. Birtakım olaylar yaşadık...Aslında kuralları konuşmak yerine olayları konuşuyoruz. Kuralları doğru koymazsak, yeni 25, 14 Aralık’lar yaşarız.

ulusalkanal.com.tr

AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Hanefi Avcı yorumu Gündem Bakandan çarpıcı 3. havaalanı itirafı Gündem Telekom firmaları kıskaçta Gündem Kılıçdaroğlu: Bilgiyi Kandil'den alıyoruz Gündem