Türkiye harekete geçti!

İklimdeki değişiklikler Türkiye’yi de harekete geçirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birleşmiş Milletler ile ortak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamındaki proje ile Türkiye’nin iklim değişikliğine ilşkin iki yıllık bir rapor hazırlanacak.

Abone ol

İklimdeki beklenmeyen değişimler kuraklık, sel, şiddetli kasırgalar ve buzulların erimesi gibi çevre sorunlarınlarıyla karşımıza çıkıyor.

Yaşanan bu sorunlar dünya üzerinde yaşayan bütün canlıların hayatını tehdit ediyor. Bu durum Türkiye’yi diğer ülkelerle işbirliğine zorluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birleşmiş Milletler ile iklim değişikliği konusunda ortak bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Küresel Çevre Fonu tarafından finanse edilen projenin Ankara’da açılış toplantısı yapıldı. Projenin uygulayıcı kuruluşu da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı. Bu kapsamda Türkiye’nin iki yıllık iklim değişikliği raporu hazırlaması gerekiyor.

Toplantıya Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Daimi Temsilci Yardımcısı Matilda Dimovska ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Vekili Sebahattin Dökmeci katıldı.

Toplantıda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı yöneticeleri ve Çevre Şehircilik Bakanlığı mühendisleri tarafından bir tanıtım yapıldı.

İklim Değişikliği İki Yıllık Raporu projesinin, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi‘nin yükümlülüklerini yerine getirmek için Türkiye’ye yardımcı olması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

İzmir’de 4 otobüs şoförü darp edildi Yurt Doğa için yürüdüler Yurt Bursa-Uludağ yolunda heyelan Yurt Esnaf birbirine girdi: 7 yaralı Yurt