TÜBİTAK'tan tartışmalı rapor

Senelerdir ıslah çalışması yürütülen ancak bir türlü temizlenemeyen Kurbağalıdere için TÜBİTAK tartışmalı bir karar verdi. Dereden alınan balçık örneğini inceleyen TÜBİTAK "tehlikeli atık yok" sonucuna vardı.

Abone ol

İstanbul Kadıköy'de kokusu, rengi ve görüntüsü ile gündemden düşmeyen Kurbağalıdere şimdi de TÜBİTAK raporu ile gündemde.

Kartal Belediyesi tarafından TÜBİTAK'a incelenmesi için gönderilen numunelerin analiz raporunda, "inorganik içerik bakımından Atık Yönetimi Yönetmeliği’ne göre tehlikesiz" denildi.

Deredeki atıkların, Atık Yönetimi Yönetmeliği’ne göre tehlikesiz olduğu belirtildi. Yani rapora göre Kurbağalıdere'deki su içilebilir seviyede.

Rapor derenin halini gören yurttaşları şaşırttı.

Kadıköy Belediyesi de rapora sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Belediyenin resmi Twitter hesabından, "Tahlil sonuçlarınıza göre Kurbağalıdere çay yapılabilecek kalitedeymiş, bir damacana gönderiyoruz" iletisi paylaşıldı.

Haber: Samet ÖztürkKamera: İhsan Ulakulusalkanal.com.tr

PKK çocukları kullanıyor! Üzerlerinden 7 el yapımı bomba çıktı Yurt THY 25 seferini iptal etti Yurt Kırklareli'ndeki bir evde el bombası ve uçaksavar mermisi bulundu Yurt 16 yaşındaki kızdan beş gündür haber alınamıyor Yurt