Reyhanlı itirafı: ''Elimizde belgeler var''

52 cana ve yüzü aşkın kişinin yaralanmasına malolan Reyhanlı saldırısını kim düzenledi? AKP Hükümeti'nin bu konudaki açıklamaları çelişkili. Türkiye'nin AGİT Büyükelçisi "saldırıyı El Kaide yaptı" derken, Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi'nin açıklamasını yalanladı, saldırının sorumluluğunu Suriye'nin üzerine attı.

Abone ol

52 kişinin ölümüne, 146 kişinin yaralanmasına neden olan Reyhanlı saldırısı bir anda yeniden gündeme geldi. Nedeni ise, AKP Hükümeti'nden gelen çelişkili açıklamalar.

Türkiye'nin Avrupa Güvelik ve İşbirliği Teşkilatı AGİTbüyükelçisi Tacan İldem, saldırıyı El Kaide'nin gerçekleştirdiğini söyledi. Üstelik, bu sözleri AGİT toplantısında birçok temsilcinin önünde itiraf etti.

El Monitor'ün haberine göre, İldem açıklamayı, toplantıdaki Ermeni temsilcilerin Kesseb'deki El Kaide saldırılarının arkasında Türkiye'nin olduğunu iddia etmesi üzerine yaptı. Türkiye'deki El Kaide saldırılarını örnek gösterdi.

Ancak Dışişleri Bakanlığı Büyükelçi'nin açıklamasını yalanladı. Bakanlık, "Reyhanlı saldırısının Suriye rejiminin desteğiyle gerçekleştmiştir ve bu konuda herhangi bir kuşku yoktur" dedi.

Reyhanlı saldırısının yalnış bir örnek olduğunu savunan Dışişleri Bakanlığı, Türk güvenlik güçlerinin saldırıyı Suriye'nin desteklediği terörist unsurların kanıtladığını da iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

İşte baraj doluluk oranları Gündem ''Suriye'deki kimyasal saldırıyı Erdoğan yaptırdı'' Gündem ''İstifa edin partimizden'' Gündem Arslanlı Yol'un Muhtarı Ata'sına verdiği sözü tuttu Gündem