Koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısı tekrar bine dayandı

Türkiye, kovid 19 ile mücadelede geriye dönüşün sinyallerini veriyor. Yeni vaka sayısı yine bin sınırına dayandı. Son 24 saatte 995 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Salgın, ne yazık ki yeterince dikkate alınmadı. Vaka artışlarının ülke geneline yayılmasından endişe ediyoruz" dedi.

Abone ol

Tüm dünya'da etkili olan Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerle dikkat çeken Türkiye'de, vaka sayıları yine artışa geçti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 3 Ağustos pazartesi gününe ait verşileri sosyal medya hesabından paylaştı. Veriler pek de iç açıcı değil.

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde de yer alan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre son 24 saatte 41 bin 301 yeni test yapıldı. 995 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 hasta ise hayatını kaybetti.

Toplam test sayısı 4 milyon 927 bin 217'e, vaka sayısı 233 bin 851'e, vefat edenlerin sayısı ise 5 bin 747'ye yükseldi.

Bin 3 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 217 bin 497 oldu.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında ağır hasta sayısının 580, hastalarda zatürre oranının ise yüzde 8,4 olduğu kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Endişe" ifadesini kullanması dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Teslim olan teröristlerin ifadeleri ortaya çıktı: "Erkek çocuklara tecavüz ediliyor" Gündem KADEM'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: "Eşcinsel hareketlerle yan yana değiliz" Gündem Çalışma Hayatı Uzmanı Yıldırım Koç yanıtladı: Bayram mesaisinin ücreti ne kadar olacak? Gündem TEBER-82 Güdüm Kitleri'nin teslimatı gerçekleştirildi Gündem