Milli yüzücümüz Şahika Ercümen'den yeni rekor

Milli yüzücümü Şahika Ercümen, İtalya'da düzenlenen Dünya Dalış Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Ercümen, 80 metreye dalarak, yine kendine ait olan Türkiye rekorunu bir kez daha kırdı.

Abone ol

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcumuz Şahika Ercümen yeni bir başarıya imza attı. Ercümen, İtalya'da düzenlenen Dünya Dalış Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Ercümen, İtalya'nın İschia Adası'nda yapılan Dünya Dalış Şampiyonası'nda sabit ağırlık kategorisinde 80 metreye daldı. Bronz madalyanın sahibi olan Şahika Ercümen, Türkiye rekorunu da kırmış oldu. Daha önceki rekor 72 metre ile yine Şahika Ercümen'e aitti.

Rekortmen sporcu, "Şampiyona'daki ilk hedefimiz, ülkemize madalya kazandırmaktı. Bunu garantilemek adına, beni çok zorlamayacak bir derece yapmaya karar verdik ve bronz madalyayı kazandık" dedi. Şahika Ercümen, 2 hafta içerisinde farklı bir kategoride yeni dünya rekoru denemesi yapacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

UEFA’dan Türk hakeme görev Spor Halterde madalya yağmuru devam ediyor Spor Kenan Sofuoğlu: Kupanın üstüne Hamza'nın ismini yazdıracağım Spor Aydınspor 1923'te Serdar şoku Spor