Çalışmalarda sona gelindi

Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun mesaisi yarın doluyor. Komisyon raporuna son şekli verilmesi için de Genelkurmay Başkanı ile eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlara gönderilen soruların yanıtları bekleniyor.

Abone ol

FETÖ'yü yakından tanıyan, darbe girişimi gecesine tanıklık etmiş isimler dinlendi ve çalışmalarda sona gelindi.

4 Ekim2016'da mesaisine başlayan FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu çalışma süresini 4 Ocak 2017'de doluyor.

Komisyon, raporuna son şeklini vermek için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile eski Cumhurbaşkanları Abdullah Gül ve Ahmet Necdet Sezer'e gönderilen soruların yanıtları bekleniyor. Rapora, eski başbakanlar Ahmet Davutoğlu, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut’a gönderilen soruların yanıtları da eklenecek. AKP'li üyeler, komisyon raporunu CHP ve MHP'li vekillerden habersiz, daha komisyon süresi dolmadan hazırlamaya başlamıştı.

Komisyonun AKP'li Başkanı Reşat Petek, Komisyon raporunun Şubat ayında tamamlanacağını, bilgi, belge toplama ve değerlendirmelerin nihayete ermediğini ifade etti.

CHP ve MHP komisyonda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da dinlenmesini istedi, ancak defalarca yapılan oylamalar sonrası talep kabul edilmedi.

CHP, zaman zaman gerginliklerin de yaşandığı komisyonun süresinin uzatılması gerektiğini savunuyor. Ancak AKP bu teklife sıcak bakmıyor.

ulusalkanal.com.tr

Sosyal medyada suçlanan Kırgız: Reina saldırısıyla ilgim yok Gündem Sosyal medyada terör propagandası iddiası Gündem MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı istifa etti Gündem Şehir Hatları, seferini iptal etti Gündem