Digiturk PSG'nin sahibine satıldı

Digitürk resmen Katarlılar'a satıldı. Küresel spor ağı BeIN Sports'un sahibi beIN Media Group, Digitürk'ün satın alımı için sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

Abone ol

Türkiye'nin en büyük Dijital platformlarından biri olan Digitürk, artık Katarlı şirket beIN Media Group'un oldu.

Açıklamayı Küresel spor ağı BeIN Sports'un da sahibi olan şirket yaptı. Açıklamada Digitürk'ün satın alımı için gerekli olan sözleşmelerin imzalandığı belirtildi.

Gelecek aylarda gerçekleşecek olan idari onaylar ve bazı şartların yerine getirilmesi ile birlikte satışın tamamlanacağı ifade edildi.

Yüzlerce kanalın yayın yaptığı bir platform olan Digitürk'ün yaklaşık 3.5 milyon abonesi olduğu belirtiliyor.

Daha önce özel şirketlerin sahip olduğu Digitürk platformu , 2013 yılından beri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından idare ediliyordu.

PSG’NİN SAHİBİ

Katar Yatırım Otoritesi’nin de (Qatar Investment Authority) başkanı olan beIN Media’nın CEO’su Nasser Al-Khelaïfi, Katar Spor Yatırımları’nın (Qatar Sports Investments) 2011’de satın aldığı Fransız Paris Saint-Germain kulübünün (PSG) CEO’su ve başkanlığı görevini de yürütüyor. Ocak 2014’te kurulan beIN Media Group LLC, marka lansmanı Temmuz 2012’de Fransa’da yapılan küresel spor ağı beIN Sports’un resmi sahibi konumunda. 31 Aralık 2013’te, Al Jazeera Sport, beIN Sports’un kurulması için Al Jazeera Media Network’ten resmi olarak ayrıldı. beIN Sports’un, tüm dünyaya yayın yapan 36 kanalı bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal 13-19 Temmuz yayın akışı Medya Adı ileri zekası geri Medya Devrim Sağıroğlu hayatını kaybetti Medya Gaza getiriyorum Medya