AKP'de liste krizi

AKP'de hem Ak Saray'da hem de Genel Merkez'de aday listeleri için yoğun bir çalışma yürütülüyor. 68 isim 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olamıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümeti güvenebileceği isimlerle şekillendirmek istiyor. Başbakan Davutoğlu'nun hamlesi ise Saray'ı saf dışı bırakmaya dönük.

Abone ol

Milletvekili aday listeleri yarın Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Tüm dikkatler hükümetin üzerinde.

İki ayrı noktada listeler hazırlanıyor. Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından bu yana görevi bıraktığı Ahmet Davutoğlu'yla ekonomiden, açılıma hatta seçim bildirgesine kadar bir çok konuda ters düştü. Erdoğan hem partideki etkisini kaybetmemek hem de başkanlık sistemi odaklı bir ekip kurmak için Ak Saray'da kurduğu özel bir ekiple aday listesi hazırlatıyor.

AKP'de 3 dönem kuralı nedeniyle 68 kişi yeniden aday olamayacak. Bunun yanında Erdoğan'ın da paralel yapı tartışmaları, ekonomi ve açılım konusunda ters düştüğü bir çok ismin üzerini çizdiği belirtiliyor.

Liste hazılıklarının yapıldığı bir diğer adres de AKP Genel Merkezi. Ekibin başındaki isim Başbakan Ahmet Davutoğlu. Üst kurul toplantılarına başkanlık eden Davutoğlu, isimleri dar bir ekiple değerlendiriyor. Davutoğlu, Erdoğan'ın partideki ağırlığını kırmak istiyor.

Genel Merkez'de aday listelerinin yanında seçim bildirgesi de hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim bildirgesindeni ana vurgunun başkanlık sistemi olmasını istemişti. Ancak Davutoğlu bildirgenin başkanlık sistemi değil yeni anayasa vurgusuyla hazırlanacağını açıkladı. Seçim bildirgesinde hangi temanın öne çıkacağı ve kimin aday listesinin kazanacağı merakla bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

1 ayda 6 yıllık elektrik kesildi Gündem TTD'nin 18. kongresininde göğüs hastalıkları nedenleri tartışıldı Gündem 150 milyon TL'ye satılık köy Gündem Adliyede güvenlik krizi Gündem