Fransa'da 76 cami denetlenecek

Protestolar, polis şiddeti ve İslam karşıtı söylemleri ile gündemde olan Fransa, kışkırtmalarını sürdürüyor. İç siyasette büyük bir bunalım yaşayan ve ayrılıkçı söylemleri ile öne çıkan Macron hükümeti, ülkedeki 76 caminin denetleneceğini bildirdi. Bu camilerden bazılarının da kapatılabileceği söylendi.

Abone ol

Fransa'da sokaklarda tansiyon yüksek. Ülke polis şiddeti ile gündemde. Macron yönetimi sık sık İslam’ı hedef alan söylemlerle tansiyonu yükseltiyor.

Ülkede içten içe büyüyen krize rağmen, Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yeni bir hamle geldi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 76 caminin "ayrılıkçılığa karşı" kontrol edileceğini açıkladı.

Haberi Fransız La Figaro duyurdu. Fransız bakanın açıkladığı 76 camiden 16'sının Paris ve çevresinde bulunduğu belirtildi.

Darmanin, denetleme için valilere genelge gönderdi. Bu kapsamda, denetlenen camilerden bazılarının kapatılabileceği ifade edildi.

Macron yönetimi 9 Aralık'ta, Bakanlar Kurulu'na "İslamcı ayrılıkçı" fikirlerle mücadeleye ilişkin bir yasa tasarısı sunacak. Fransa Cumhurbaşkanı tasarının, ülkenin yasa ve değerlerine aykırı hareket eden derneklerin kapatılmasını öngördüğü ifade ediyor.

Macron, bu kapsamda Müslüman derneklerin finansmanının da daha sıkı şekilde kontrol edileceğini, bu hususta yasalara aykırı davranan derneklerin kapatılacağını söylemişti.

ABD'de siyasi kaos sürüyor: Trump'tan seçimde usulsüzlük açıklaması Dünya Fransa Ulusal Meclisi'nden skandal karar: Dağlık Karabağ kararı onaylandı Dünya Irak'tan PKK açıklaması: ''Tüm silahlı yapılar Sincar'ı terk etti'' Dünya ABD Suudi Arabistan'a askerî eğitim desteğini 5 yıl daha uzattı Dünya