Türkiye soğuk hava dalgasının etkisinde buz kesti

Soğuk hava dalgası yurt çapınca etkili olmaya devam ediyor. Ankara'da hava sıcaklıkları sabaha karşı eksi 22 dereceye kadar düştü. Başkentin simgesi Kuğulu Park buz tuttu, kentteki şelale ve havuzlar dondu. Gece mesaisinde olanlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Meteoroloji de yurttaşları uyardı, soğukların etkisini sürdüreceği bildirildi.

Abone ol

Türkiye soğuk hava dalgasının etkisinde buz kesti. Yurt çapında sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrederken Ankara'da termometreler gece eksi 22 dereceyi gösterdi.

Ankara'da gece eksi 12 derece olan hava sıcaklığı ilerleyen saatlerde eksi 22 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzların donduğu görüldü, çatılarda sarkıtlar oluştu. Başkentin simgelerinden Kuğulu Park da dondu, yüzemeyen kuğular buz kütlesinin üzerinde yürüdü.

Dondurucu soğuklar en çok gece mesaindekileri vurdu. Taksi şoförleri, yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yurttaşları buzlanma ve don tehlikesine karşı uyardı. Vatandaşların özellikle yurdun iç ve doğu kesimlerinde tedbirli olması istendi.

Meteorolijiden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak, Doğuda bölgesi biraz daha soğuyacak. İstanbul 2 derece civarında Ankara ise -3 derecek. Doğuya doğru gidildiğinde Diyarbakır 0 derece görünürken Erzurum'da sıcaklık -8 dereceye kadar düşecek.

Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Bolu, Mardin, Eskişehir ve Ankara'nın batısı hafif kar yağışlı olacak. "Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimli bölgeler için de çığ uyarısı yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'un 3 ilçesinde yangın paniği yaşandı Yurt Kocaeli’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü Yurt Karısının kafasını çekiçle kıran kocaya 5 yıl hapis Yurt Antalya'da şüpheli ölüm Yurt