Akdeniz Fırtınası tatbikatı başarıyla devam ediyor

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki Akdeniz Fırtınası 2020 tatbikatı başarıyla devam ediyor. Tatbikatta Türkiye'nin yerli ve milli olarak geliştirdiği silah sistemleri ve mühimmatlar da kullanılıyor.

Abone ol

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tehditlere karşı Akdeniz'de fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Her yıl planlı olarak icra edilen Akdeniz Fırtınası Tatbikatı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin katılımıyla icra ediliyor.

Tatbikatta, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında karşılıklı eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Tatbikat, hava hücum, muharebe arama kurtarma harekatı tatbikatı ve eş zamanlı tabur görev kuvveti tatbikatları şeklinde, birleşik, müşterek ve fiili olarak icra ediliyor" denildi. Türkiye'nin yerli ve milli olarak geliştirdiği silah sistemleri ve mühimmatların da kullanıldığı tatbikatın başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2020 Tatbikatı 10 Eylül’de sona erecek.

ulusal.com.tr

Türkiye kararlılığını NATO'ya iletti Gündem İdam cezası tartışması sürüyor Gündem Pakistan Savunma Günü kutlandı Gündem Öztrak'tan Erdoğan'a IMF yanıtı Gündem