'Yeni Adli Yıl Açılış Töreni' ilklere sahne olacak

1 Eylül’deki Adli Yıl açılışı ilklere sahne olacak. Tören Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Geçen yıllarda törene sadece davetli olan Cumhurbaşkanı bu kez konuşma yapacak. Törende eskiden olduğu gibi Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da konuşacak.

Abone ol

"Yeni Adli Yıl Açılış Töreni" ilklere sahne olacak, her yıl konuk olarak davet edilen Cumhurbaşkanı, bu yıl kürsüye de çıkacak. İki yıldır açılışlara katılmayan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da konuşma yapacak isimlerden.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yaptığı görüşmenin ardından "adli yıl açılış" töreninin adresini de değiştirildi.

Yargıtay Başkanlığı, açılış törenini bir otelde düzenlemeyi planlamış, davetiyeler de basılmıştı. Ancak adres Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi olarak değiştirildi.

Geleneksel olarak açılış törenlerinde, Yargıtay Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı konuşma yapıyordu.

Ancak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Feyzioğlu arasındaki bu tartışmanın ardından 2 yıl boyunca kürsüye çıkan isim sadece Yargıtay Başkanı oldu. Bu yıl tören adresinin yanı sıra, program içeriği de değiştirildi.

Ev sahibi Yargıtay Başkanlığı İsmail Rüştü Cirit'in de konuşacağı törende, her yıl davetli olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl kürsüye çıkacak.

CNN TÜRK'e konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ise, Erdoğan'ın açılış töreninde konuşup konuşmayacağını bilmediğini söyledi, "Ben konuşacağım" dedi.

Metin Feyzioğlu'nun törende konuşma süresinin 15 dakika olacağı belirtilidi.

ulusalkanal.com.tr

Darbeyi araştıracak üyeler belirlendi Gündem PKK'ya karşı Siirt'te "Huzur Nöbeti" başlatıldı Gündem FETÖ faaliyetlerini soruşturan avukat Amsterdam: Gülen'i yönlendiren bir 'abi' var Gündem ABD'li komutan İncirlik'te Gündem