Cemaat'in abisinden şok itiraf

Fethullahçı örgütlenmenin Deniz Askeri Lisesi sınav sorularını çaldığı ortaya çıktı. Skandal, Kayseri'deki cemaat abisi olan Ömer Koçak'ın savcılığa şikayetiyle ortaya çıktı. "Vicdanımın sesini dinledim" diyen Koçak, "Sınav sorularını bizim evde çoğalttılar" itirafında bulundu. Savcılık sızma itirafıyla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

2013 Nisan ayındaki Deniz Askeri Lisesi sınav sorularının Fethullahçı örgütlenme tarafından çalındığı ortaya çıktı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre cemaat abisi Ömer Koçak, olayı ayrıntılarıyla Kayseri Savcılığı'na anlattı.

Koçak, kendisine 3 ilkokul öğrencisinin emanet edildiğini söyledi.

Sınava bir gün kala tüm çocukları evlerden alıp götürdüler. Ertesi günkü sınavda çıkacak soruları verip ezberletmişler. Sınav sorularını bizim evde çoğalttılar. Bu bilgiyi hem üstteki abilerden hem de sınava giren öğrencilerden doğrulattım.

Koçak, sınavı sorularının öğrencilere ezberletildiğini kaydetti.

Benim hazırladığım 3 öğrenciden 2'si yazılı sınavda başarılı olarak mülakata girdi ancak orada elendi. Kazanamayan öğrencim ise soruları ezberleyemediğini söyledi. Soruların verileceğini bilmiyordum. Zaten bizim üzerimizdeki abinin emriyle o akşam evi boşalttık. Meğer fotokopi makinesi getirip soruları bizim evde çoğalttıktan sonra cemaat evlerinde sınava hazırlanan öğrencilere dağıtmışlar.

Ömer Koçak, "Öğrencilerle sınavdan sonra konuştum. 'Sizin verdiğiniz sorulardan 80'i çıktı' dediler" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay'dan da açıklama geldi. Açıklamada, 2002'deki protokol gereği, askeri sınavların tamamının ÖSYM tarafından yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Genelkurmay'ın sınavların hazırlanması ve yapılması sürecine müdahil olmadığı ifade edildi.

Daha önce de komiserlik sınavı, KPSS, YGS, ALES ve dil sınav sorularının, cemaat tarafından çalındığı ortaya çıkmış ve iddianameler hazırlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Yatağan İşçileri Erdoğan'ı karşılamaya çalışıyor Gündem Astsubaylar isyanda! Gündem “Başbakan istifa etmeli“ Gündem Türkiye duydu o duymadı Gündem