261 terörist öldürüldü

Şırnak ve Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor. Operasyonların başladığı günden bu yana PKK büyük kayıplar verdi. Genelkurmay Başkanlığı etkisiz hale getirilen terörist sayısını Cizre'de 179, Silopi'de 27, Sur'da 55 olarak açıkladı

Abone ol

Asker, jandarma ve polisin PKK'ya karşı yürüttüğü ortak operasyon sürüyor.

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda dün 3 PKK’lı teörist etkisiz hale getirilirken, 3 PKK’lı sağ olarak yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı operasyonda etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısını 179 olarak açıkladı. İlçede 4 El Yapımı Patlayıcı imha edildi, 7 barikat da kaldırıldı.

Sokağa çıkma yasğaının devam ettiği Silopi'de ise dün 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 27 oldu.

Güvenlik güçleri adım adım mahallelerde ilerliyor. 15 El Yapımı Patlayıcı imha edilirken 7 barikat kaldırıldı ve 2 hendek kapatıldı. 1 av tüfeği de ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de operayonlar tüm hızıyla sürüyor. Dün 1 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısının 55 olduğu açıklandı. 3 barikat imha edildi. Bir okulun da PKK’lılar tarafından kundaklandığı öğrenildi.

Operasyonlar sürerken, Güneydoğu'da "zırhlı ambulans" dönemi başlıyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, ambulansların birkaç gün içinde Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerde son dönemde terör saldırılarının arttığını hatırlattı. Özellikle sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçelerde sağlık çalışanlarının ciddi terör olaylarıyla karşılaştığına dikkati çeken Gümüş, "Sağlık personelimiz bütün yaralılara her türlü hizmeti vermekle ilgili bütün mücadeleyi veriyor. Bu arada çatışma ortamlarına da yaralı almak için gidiyor. Bu nedenle hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralanan personelimiz oluyor" diye konuştu. Gümüş, söz konusu illerde ambulansların daha güvenli hale getirilmesi için Sağlık Bakanlığınca çalışma başlatıldığını anımsattı. Bu çalışma kapsamında zırhlı ambulansların devreye alınacağını aktaran Gümüş, şöyle konuştu: "Üç ambulansımız hızlı bir şekilde yapıldı. Birini Cizre, birini Nusaybin, birini de Diyarbakır'ın Sur bölgesine vereceğiz. Şu an üç ambulans devreye giriyor, önümüzdeki süreçte yine 12 zırhlı ambulans daha hazırlanıyor. Önemli olan özel durumlarda ve terör olaylarında sağlık personelimizin güvenliğinin sorunlu olduğu alanlarda bu ambulanslarımızı kullanacağız." Gümüş, terör olaylarına rağmen sağlık personelinin 7 gün 24 saat esasıyla görevlerini cansiparane sürdürdüğünü vurgulayarak, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Mardin Nusaybin’de de sınırı geçmeye çalışan PKK’lılar ile çıkan çatışmada; 6 piyade tüfeği şarjörü, 210 piyade tüfeği fişeği, 1 piyade tüfeği kasaturası, 1 keskin nişancı dürbünü, 1 el bombası, 2 fotoğraf makinası, 2 telsiz ve 1 adet sözde PKK kimlik kartı ele geçirildi.

Şırnak’ta da PKK’ya yardım ve yataklık yapan 1 kişi yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan sinyali verdi Gündem Hendekçi belediyelere kayyum atanabilir Gündem Romanlardan Yılmaz Vural'a tepki: Suç duyurusunda bulunulacak Gündem Ankara'da 80 aile IŞİD'e çalışıyor Gündem