Ankara Üniversitesi’nde PKK’lılar TGB’nin posterlerini yırttı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nde PKK’lılar Türkiye Gençlik Birliği‘nin astığı Atatürk afişlerini indirmeye çalıştı. Olaya, içinde TGB üyelerinin de yer aldığı üniversite öğrencilerinin tepkisi gecikmedi. TGB'liler yaptığı açıklamada “Atatürk düşmanları, gericiler, bölücüler sadece Dil Tarih'te değil, hiçbir üniversitede barınamayacaktır” dedi.

Abone ol

PKK, Atatürk afişlerini hedef aldı, öğrenciler tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi’nde PKK’lılar TGB’li öğrencilerin de içerisinde bulunduğu Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun afişlerini indirmeye çalıştı.

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde yaşanan olayda PKK’ya içinde TGB üyelerinin de olduğu üniversite öğrencilerinden tepki geldi.

Kavga özel güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle önlendi.

Olaya ilişkin açıklamayı üniversite öğrencilerinden Ali Yüksel yaptı.

Yüksel gerici ve bölücülere karşı üniversiteleri savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Olayın ardından PKK ile ülkücüler arasında başka bir tartışma daha yaşandı. Görgü tanıkları, PKK’lıların ülkücüleri “ölümle” tehdit ederek, 'Hepinizi Fırat Çakıroğlu gibi yaparız' dediğini aktardı.

Haber-Kamera: Barış Yurteri-Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Fenerliler'den anlamlı etkinlik Gündem Cizre'de patlama: 2 çocuk öldü Gündem PKK'ya ağır darbe Gündem Bulunç: Görüşmelerde karartma yapılıyor, bilgiler halktan kaçırılıyor Gündem