2 polis daha teslim oldu!

F Tipi operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan şüpheli 17 polis memurundan Mücahit Gökoğlu ve Faruk Kıvrak avukatlarıyla birlikte Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu

Abone ol

F tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan polislerden 2'si teslim oldu.

Hakim sorguları alınamadığı için serbest bırakılan 17 polisten Mücahit Gökoğlu ve Faruk Kıvrak Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giderek teslim oldu.

Sulh Ceza Hakimi, F-tipi polislerin sorgularını aldıktan sonra haklarındaki tutuklama talebini değerlendirecek.

Polislerden Faruk Kıvrak, Adliye girişinde açıklama yaparak, "sabah saatlerinde Samsun'daki evinde arama yapıldığını" söyledi.

Serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 2 polis de 9 Ağustos günü teslim olmuştu. Polisler sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Cemaatin emniyet örgütlenmesine yönelik ilk operasyonda polisler hakim karşısına çıkmamak için direnmişti. İfade sürecinin tamamen kilitlenmesi üzerine, hakim "suç işlendiğine yönelik kuvvetli şüphe olmasına rağmen" sorguları alınamadığı için polislerin serbest bırakılmasına karar vermişti.

ulusalkanal.com.tr

Türk rehineler için eylem hazırlığı Gündem AKP'de kritik toplantı başladı Gündem Çatı aday PKK'ya yaradı Gündem İhsanoğlu'ndan yeni açıklama: Çok mutluyum Gündem