Eğit-Donat çuvalladı!

ABD ve AKP Eğit-Donat'ta çuvalladı. Devrim Komuta Konseyi'nden bin kişinin programdan çekilmesinin ardından bu kez bazı muhalif gruplar, uluslararası toplumun Suriye'de IŞİD'e göz yummasını gerekçe göstererek programdan çekilebileceklerini açıkladı.

Abone ol

Başlaması aylar aldı, başladıktan sonra da art arda fiyaskolar yaşandı. AKP'nin ABD ile imzaladığı Suriye'ye karşı çatışan terör gruplarını eğitip silahlandırmaya yönelik programı çuvalladı.

İlk olarak Ürdün'den başlayan Eğit donat programı 28 Mayıs’ta Türkiye’yi de içine alacak şekilde genişletilmişti. Ancak kısa bir süre sonra ABD’nin "Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a karşı savaşmayacaksınız" garantisi alma çabaları üzerine Devrim Komuta Konseyi’nden 1000 muhalif, programdan çekildiğini açıkladı.

Bu gelişmenin ardından bu kez IŞİD ile çatışan bazı gruplar sesini yükseltti.

Halep'te IŞİD'in yardım ve ikmal yolları koordinatlarını uluslararası topluma bildirmelerine rağmen yardım alamayan gruplar, "eğit-donat" programından çekilebileceklerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

3 günlük bebeği ormanda karıncalar yedi! Gündem Facebook'un patronu Zuckerberg bu kitabı tavsiye etti! Gündem Tuğçe Albayrak davasında o talep reddedildi! Gündem Doğu Perinçek: HDP, PKK'nın yasal koludur! PKK'yı meclise sokmak Türkiye'ye cinayettir Gündem