PYD, Cenevre'ye gidecek mi

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, 29 Ocak'taki Cenevre görüşmelerine davet edildi. Ankara'nın karşı tutumuna rağmen PYD lideri Müslim, müzakere masasına oturacak. Ankara ise görüşmeleri boykot etmeye hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD davet edilmişse boykot ederiz" dedi

Abone ol

Suriye krizinin çözümü için 29 Ocak'ta yapılacağı açıklanan Cenevre görüşmelerine PKK'nın Suriye uzantısı PYD de katılacak.

Terör örgütü PYD'nin toplantıya katılmasına Ankara karşı çıkıyordu. Ancak Ankara'nın tutumuna rağmen, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, PYD Eş Başkanı Salih Müslim'i görüşmelerin yapılacağı Cenevre'ye davet etti.

Birleşmiş Milletler Temsilcisi De Mistura, görüşmelere katılacak taraflara resmi davetiyeyi gönderdi. Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik'in haberine göre, PYD Eş Başkanı Salih Müslim de davetiye gönderilenler arasında.

Müslim görüşmelerde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD’yi temsil edecek. Salih Müslim’in yanı sıra PYD Avrupa Temsilcisi Abdülselam Mustafa da görüşmelere katılacak.

PYD'nin masaya oturmaması için gün boyu telefon diplomasisi sürdüren ve Amerikalı ve İngiliz mevkidaşlarıyla telefonla görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise toplantıyı boykot edeceklerini açıkladı. Çavuşoğlu, "PYD davet edilmişse görüşmeleri boykot ederiz" dedi.

PYD'nin masaya çağırılması ile ilgili bir açıklama da Moskova'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Suriye'de süren savaşın sona ermesi için Cenevre'de yapılacak toplantıya PYD'nin katılmaması, bu toplantıdan beklenen sonuçların alınmayacağı anlamına gelir" dedi. Loavrov, Kürtler olmadan yapılacak toplantının "büyük hata" olacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Amerika kıtası için 'zika virüsü' uyarısı Dünya ABD'den Putin'e ağır suçlama Dünya Mısır soruyor: Güvenlik mi özgürlük mü? Dünya CIA'dan Suudi Arabistan parası ile teröristlere destek Dünya