Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye Doğu Akdeniz yanıtı

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz'daki gelişmelerle ilgili olarak, ''Türkiye diyalog ve müzakereden yanadır. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB’nin çağrısı Türkiye’ye değil, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır.'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Ankara’dan AB’ye Doğu Akdeniz yanıtı geldi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de haklarını korumaya yönelik hamleleri sürüyor. AB ise Mavi Vatan’daki adımlara karşı Türkiye'ye “müzakere” çağrısı yapmıştı.

AB’den gelen bu çağrıya Türkiye’den yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye’nin başından beri diyalog ve müzakereden yana durduğunun altını çizdi. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta da kararlı olduğunu vurguladı.

Açıklamada, “AB'nin çağrısı Türkiye'ye değil, Doğu Akdeniz'de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır” denildi.

ulusal.com.tr

Gri Liste'de aranan terörist Sultan Oruç etkisiz hale getirildi Gündem Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien ile telefonda görüştü Gündem Bakan Pekcan duyurdu: İkinci el taşıt satışında yeni dönem başladı Gündem Trump'tan yeni TikTok kararı Gündem