PKK'nın Kars yapılanması deşifre oldu

16 kişinin tutuklandığı PKK'nın Kars yapılanmasına ilişkin soruşturmanın ayrıntıları deşifre olmaya başladı. Terör örgütünün sözde "Demokratik Özerlik" kapsamında Kars'ta, komisyonlar oluşturulduğu, kurduğu "Adalet Komisyonlarında" yargılama yaptığı ortaya çıktı. PKK'nın HDP ile birlite Kovid-19 bahanesiyle Avrupa ve Türkiye'den topladığı paraları da teröristlerin ailelerine aktardığı tespit edildi.

Abone ol

PKK'nın Kars'ta sözde özerklik yapılanmasının hayata geçirdiği belirlendi. Köy ve mahalle komisyonları kurup, kendi mahkemelerinde yargılama yaptığı ortaya çıktı.

Ayrıntılar 1 Ekim'de Kars'ta paşlayan PKK operasyonları ile gün yüzünde çıktı. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre PKK'nın Kars örgütlenmesi gözler önüne serildi.

Terör örgütünün, Kars HDP İl Başkanı Cengiz Anli'nin denetiminde sözde "Demokratik Özerlik" stratejisi kapsamında Kars'ta, köy ve mahalle komisyonları oluşturulduğu tespit edildi. Mevcut yargı sistemini devre dışı bırakmak için de "Adalet Komisyonu" kurulduğu ve bu kapsamda barıştırma ve yargılama faaliyeti yürütüldüğü belirlendi. Adalet yapılanmasının başınaysa HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy getirildi.

HDP'nin ise PKK ile birlikte Türkiye ve Avrupa'da Kovid-19 bahanesiyle yardım topladığı anlaşıldı. Toplanan yardım paralarının ise teröristlerin yakınlarına aktarıldığı ortaya çıkarıldı. Örgütün yurtdışı yapılanmalarında sözde Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi'ne (KCDK-E) bağlı sözde "Kürt Kızılayı" ile koordineli yürüttüğü tespiti de soruşturma dosyasına girdi.

Soruşturma kapsamında, Kars Belediyesi sözde Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı, Kars Belediyesi Meclis Üyeleri Fahrettin Kaya, Suat Bayhan, Kaya Naki, Digor Belediyesi sözde eski Eşbaşkanı Şengül Erkmen, Digor eski Belediye Başkanı Zorba Başkutlu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanırken, 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştı.

ulusal.com.tr

Davutoğlu ve Babacan'dan Türkiye'yi hedef alan açıklamalar Gündem Soylu muhtarlarla Anıtkabir'i ziyaret etti Gündem KKTC'de Milli Çözüm kazandı Gündem 13 köy daha işgalden kurtarıldı Gündem