TGB Almanya'dan şölen gelirleri ile ilgili asılsız iddialara yanıt

Türkiye Gençlik Birliği(TGB) 24 Mayıs tarihinde yapılan "19 Mayıs'tan Gezi'ye Vatan Ezgileri" etkinliğinin gelirlerinin Soma faciasında yakınlarını kaybeden ailelere verileceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde medyada yer alan haberlerde gelirlerin Soma'ya gönderilmediği iddiası üzerine TGB Almanya Başkanı Mustafa Tosun, Soma Taşeron İşçileri Dayanışma Derneği'nde açıklama yaptı.

Abone ol

TGB Avrupa’nın 24 Mayıs 2014 günü Almanya'nın Oberhausen kentinde

"19 Mayıs'tan Gezi'ye Vatan Ezgileri"

ismiyle düzenlediği ve Soma’daki emekçilerimize yardım kampanyasına dönüştürdüğü etkinlik ile ilgili bazı haber sitelerinde

"TGB Soma'ya Yardım Paralarına mı Kondu"

vb. çirkin ve ahlaksızca ifadelerle çeşitli haberler çıkmıştı.

Konuyla ilgili olarak Soma Taşeron İşçileri Dayanışma Derneği’nde TGB Avrupa yöneticilerinin de katılımıyla basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada bu haber sitelerinde çıkan yalan haberler dolayısıyla tazminat davası açılacağı ve tazminatlardan elde edilen gelirin de Soma’ya bağışlanacağı ifade edildi. TGB Almanya Başkanı Mustafa Tosun’un okuduğu açıklamanın metni ise şöyle:

‘‘Türkiye, 13 Mayıs 2014 günü, tarihinin en büyük işçi katliamını yaşadı.

301 madencimiz acısı yüreğimizde hala taze.

Yüreğimiz, Soma'nın sancısını her daim duyuyor.

Biz Türk Gençliği olarak, özelleştirme belasının Soma'da yarattığı yıkıma karşı bir nebze olsun merhem olmak için, bir daha bu acılar yaşanmasın diye, elimizden gelen ne varsa yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz 19 Mayıs'ta daha önceden planladığımız bütün etkinliklerimizi, yeniden düzenleyerek Soma'ya adadık. Samsun'dan Ankara'ya 1919 genç, bir daha Soma'lar yaşanmasın diye 3 günlük bir yürüyüş gerçekleştirdik. Avrupa'da 6 ay öncesinden çalışmaları başlayan, hiç bir kar amacı gütmeden, sadece etkinliğin kendi maliyetini kotardığı bir planlamayla hazırladığımız büyük 19 Mayıs Şenliği'ni ise bir Soma'yı Anma Etkinliğine dönüştürdük. Etkinlikten elde edeceğimiz gelirleri ise Soma'ya bağışlayacağımızı ilan ettik.

24 Mayıs 2014 günü Almanya'nın Oberhausen şehrinde 4000'in üzerinde kişinin katılımıyla çok görkemli bir anma etkinliği yaptık. Bu etkinlik bir gençlik örgütünün Almanya'da yaptığı en büyük çaplı ve görkemli etkinlik olarak tarihe geçti. Avrupa'nın dört bir yanından yüzlerce TGB'li gencin gönüllü çalışması ile bu başarı sağlandı. Etkinliğin maliyetleri büyüktü. Etkinliğin bilet gelirleri, etkinlik maliyetlerinin altındaydı. Ancak, yine de salonda yaptığımız bağış satışlarından elde ettiğimiz geliri Soma'ya yollayacaktık.

TGB Almanya olarak, toplanan bağışların doğru bir adrese verilmesini istedik. Soma Taşeron İşçileri Derneği'nin bunun için en doğru yer olduğu konusunda hemfikir olduk. TGB Almanya Başkanı olarak bağışı getirmek için 10 gün önce Türkiye'ye geldim. 6 gündür Soma'dayım. Hukuki ve bürokratik işlemleri tamamladım/tamamlıyorum. Bir basın açıklamasıyla bu bağışı yaptığımızı ilan etme niyetinde değildik -ki biz gençler böyle gösterişçi girişimlerden özenle kaçınmışızdır-. Ancak bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan haberler sebebiyle bu açıklamaları yapmak durumunda kalıyoruz.

Bazı medya kuruluşları nesnel bir şekilde haberi verirken, bazı medya kuruluşları, özellikle AKP, F-tipi Cemaat ve BDP-HDP'ye yakınlığıyla bilinen bazı haber siteleri, konuyu TGB'ye saldırı ve çamur atma aracı olarak kullanmıştır. TGB'yi çeşitli dayanaksız ithamlarla karalamaya çalışan bu medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Çünkü yaptıkları TGB'yi karalama haberlerine karşı açacağımız tazminat davalarından elde edeceğimiz geliri de Soma'ya bağışlayacağız.’’

Soma Taşeron İşçileri Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçoğlu da basın açıklamasına katıldı. Koçoğlu: ‘TGB'li gençleri bu davranışlarından dolayı kutluyorum. Derneğimiz adına büyük onur duyduk. Taşeronlaşmaya, özelleştirmeye karşı verdiğimiz insanlık mücadelesinde hep yanımızda, bizlerle omuz omuza olan gençlere teşekkür ediyoruz.’ dedi.

Şehit 3 polis toprağa verildi Yurt Bir çocuk daha evine döndü Yurt " Hayvanlara uzanan eller kırılsın " Yurt Marmara depreminde hayatını kaybedenler anıldı Yurt