CHP, HDP ve PKK aynı masada buluştu

CHP, PKK'nın siyasal uzantısı HDP ve terör örgütünün Suriye kolu PYD ile Berlin'de aynı masaya oturdu. İddialara göre toplantıda PKK'nın Suriye ve Irak'taki sözde kantonlarıyla Türkiye'nin güneydoğusunu kapsayan bir alanda sözde 'devlet' kurulması fikri gündeme geldi. Toplantıya PYD'nin sözde eş başkanı İlham Ahmed, CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldı.

Abone ol

Berlin'de CHP, PKK/PYD ve HDP ile aynı masaya oturdu.

CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu, HDP'nin "şeffaf, açık ittifak" çağrısı yaptığı dönemde PKK/PYD ile Berlin'de bir araya geldi.

Yenişafak'ın haberine göre Alman Federal Meclisi Sol Parti ve Rosa Lüksemburg Vakfı tarafından, düzenlenen toplantıya PYD'nin sözde eş başkanı İlham Ahmed ile heyeti ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldı.

Toplantıya MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davanın firari sanığı Can Dündar'ın da katıldığı belirtildi.

İddiaya göre, toplantıda PYD'nin Suriye kuzeyindeki sözde kantonlarıyla, Irak'ın kuzeyi ve Türkiye'nin güneydoğusunu kapsayan bir alanda sözde 'devlet' kurulması fikri ortaya atıldı.

Yenişafak haberinde, Tanrıkulu'nun, programın organizatörü kurumlara ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarda yer almamasına da dikkat çekildi.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Türkiye, Asya'daki konumuna yerleşti Gündem HDP'den PKK açılımı için muhalefete çağrı Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye tepki Gündem Barış Pehlivan tutuklandı Gündem