İşte bu afişler ırkçıymış

Abone ol

Bugün İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde Aydın Ilgaz’la “Karartma Gecelerini Aydınlatan Çınar Rıfat Ilgaz” başlıklı söyleşi için hazırlık yapan ADK Edebiyat üyelerine ve “Gericiliğe ve Bölücülüğe karşı Kubilay Kızılay’da" eylemine çağrı afişlerini asan TGB üyelerine, asılan afişlerin ırkçı olduğunu söyleyerek PKK ve HDP attıkları soda şişeleriyle ve sopalarla saldırı.

Olayda 3 TGB üyesi yaralandı. Olay sırasında üniversiteye giren çevik kuvvet ekibi 9 TGB üyesini gözaltına aldı.

Yaşanan olaylardan sonra TGB İstanbul İl Başkanı Uğur Aytaç yaptığı açıklamada “TGB istediği her üniversitede ve Türkiye’nin her yerinde çalışma yapar. Bizler her üniversitede çalışma yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetin üniversitelerini gericiliğe ve bölücülüğe teslim etmeyeceğiz. Üniversitede kültürel sanatsal etkinliklerimiz devam edecek. Amerikan emperyalizminin kölesi olmuş PKK ve HDP bizleri korkutamaz, bizler gericiliğe karşı mücadele vermiş bir tarihin mirasçılarıyız. Gericiliğe ve bölücülüğe karşı tüm yurtseverlerimizi 27 Aralık'ta Kızılay’a Kubilay olmaya çağırıyoruz” dedi.

5 bini aramızda! Gündem Cameron Türkiye'de Gündem Beşir Atalay'dan Demirtaş'a sert sözler Gündem Cemil Çiçek'ten Demirtaş'ın açıklamalarına yanıt Gündem