Abdullah Cömert'in kantini kuruluyor

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde mevcut olan kantinin kapasitesinin yetersizliğinden ve dışarıda bulunmasından ötürü soğuk havada öğrencilerin kullanmalarına müsait olmadığından, İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce kulübü, demokratik üniversite mücadelesi kapsamında alternatif kantin eylemi başlatmıştı.

Abone ol

Öğrencilerin elbirliği ile kurulan, yiyecek ve içeceklerin kendileri tarafından getirildiği alternatif kantin eylemi sonucu rektör ADK yöneticileri ile görüşmüş ve yeni bir kantin kuracakları sözünü vermişti. Söz konusu kantin İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde inşa edildi. Öğrenciler rektörlükten, yeni kantine direniş şehidi Abdullah Cömert'in isminin verilmesini talep etti fakat kabul edilmedi.

Bugün saat 13:00'de Abdullah Cömert'in abisi Zafet Cömert ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de katılacağı etkinlikte, ADK'nın öncülüğünde gerçekleşen eylem sonucu kazanılan zaferle yeni inşa edilen kantine, öğrenciler tarafından direniş şehidi Abdullah Cömert'in ismi verilecek.

Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Havuzlu Bahçe Saat: 13:30

ulusalkanal.com.tr

Halk Belediyesinin Yedi Doruğu Gündem Hangimiz özgür ki basın özgür olsun Gündem Ergenekon davasında yeni gelişme Gündem Perinçek’in mükerrer suçları Gündem