Kandil'de bomba eğitimi alan 2 PKK'lı Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalandı

Şanlıurfa sınırında 2 PKK'lı yakalandı. Mardin'deki terör eylemlerine katılmak için geldiği belirlenen PKK'lılar sorgularında Kandil'de bomba eğitimi aldıklarını söyledi.

Abone ol

Kandil'de bomba eğitimi alan 2 PKK'lı Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakayı ele verdi.

Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığı, bir grubun PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolündeki Rasulayn bölgesinden Ceylanpınar'a geçeçeği bilgisini aldı.

Jandarma ve Ceylanpınar Hudut Birlik Komutanlığı ekipleri, sınırdaki 8 farklı noktada önlem aldı. Güvenlik güçleri, Madenköy mevkisinden sınırı geçmeye çalışan 6 kişiye "dur" ihtarında bulundu. İkaza rağmen yaya olarak kaçan şüpheliler, kovalamaca sonucu yakalandı.

Şüphelilerden 4'ü serbest bırakılırken, Suriyeli Ramazan T. ve Mustafa S. ifadelerinde, Kandil'de bir yıl bomba eğitimi aldıklarını ve daha sonra PYD saflarında 4 yıl savaştıklarını itiraf etti.

PKK'lı 2 kişinin, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütünün eylemlerine katılmak için geldikleri belirlendi. İşlemlerinin ardından 2 kişi tutuklandı.

Yine Şanlıurfa'da öz yönetim ilan etme hazırlıkları yapan 3 PKK'lı gözaltına alındı. PKK'lıların evinden Suruç'ta hendeklerin nereye kazılacağına ilişkin krokiler çıktı.

Yapılan incelemede ayrıca şüphelilerin sözde öz yönetim ilanı için Kandil'den talimat bekledikleri saptandı.

Öte yandan Antalya'da güvenlik güçleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye operasyon düzenledi. Operasyonda, araç taşlama, kundaklama, polise taş atma, kamu malına zarar verme suçlarından aranan 25 kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Operasyon düzenlendi! 2 ton et ele geçirildi Gündem Hamaney'in danışmanı Ulusal Kanal'a açıkladı: Krizin çözümü için arabulucu oluruz Gündem Türk ve İsrail heyetleri ikili ilişkileri normalleştirmek için Cenevre'de bir araya geldi Gündem İzmir'deki Askeri Casusluk Davası hakim ve savcısına uzaklaştırma Gündem