Madenciler virgül koydu hedef Ankara!

Zonguldaklı madencilerin işten çıkarmalara karşı Valilik önünde başlattığı eylem sona erdi. Sendika "haksız duruma düşmemek için işinize geri dönün" dedi, işçiler "sonuç almadan eylemi bitirmeyeceğini" söyledi. Kısa süre sonra işçiler ikna oldu, 2 gündür eylemde olan madenciler işbaşı yaptı.

Abone ol

Görüntüler Zonguldak'tan. Sendika, madencilerin iki gündür valilik önünde sürdürdüğü eylemi bitirmesini istedi, işçiler ise önce duruma tepki gösterdi.

Hattat Holding'e bağlı kömür ocağında çalışan işçiler, 16 arkadaşları işten çıkarıldığı için iki gündür valilik önünde eylemdeydi. Protesto bitti, madenciler akşam saatlerinde aileleriyle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası'na gitti.

Madenciler eylem nedeniyle iki gün boyunca iş başı yapmadı. Yasal olarak 3 gün üst üste işe gitmemeleri durumunda işten çıkarılacaklardı. Sendika bu nedenle, eylemin bitmesini işçilerin de işbaşı yapmasını istedi, madenciler ise önce bu duruma tepki gösterdi.

Kısa süren gerginliğin ardından madencilerle bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıdan, eylemi bitirme kararı çıktı.

Madenciler gece vardiyasıyla işbaşı yaptı. Şimdi, işten çıkarmaların son bulması için sendikanın Ankara ile temasları sürüyor. Eğer sonuç alınamazsa maden işçileri Zonguldak'tan Ankara'ya gitmeyi planlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Nabi Avcı'dan ilginç sözler Gündem Cuma akşamı açıklanacak! Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı! Gündem 14 polis adliyeye sevk edildi. Gündem