AKP'nin gerici karnesi

AKP iktidarı, 11 yılda cumhuriyet devrimlerini yok etmekle kalmadı, karşı devrim ideolojisini günlük yaşama da yerleştirdi.

Abone ol

Kadın - erkek aynı ev tartışması 3 gün önce başladı ancak iktidar kadını metalaştıran gerici anlayışını hayatın birçok alanında uyguladı.

4+4+4 eğitim sistemi, türbanlı öğretmen, haremli-selamlık sınavlar...

Aslında AKP'nin 11 yıllı, yaşam tarzına müdahalelerle dolu. 2011 Yüksek Öğretime Geçiş sınavında kadınlar ve erkekler yan yana getirilmedi. Bırakın farklı dersliklerde olmayı kadın-erkek farklı okullarda sınava alındı.

4+4+4 eğitim sistemiyle türban ilkokullara kadar indi. Bunu türbanlı öğretmenler izledi.

AKP, kadın ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasından bile rahatsız oldu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı merdivenleri kullanmasından duyduğu rahatsızlık, kimi illlerde uygulamaya dönüştü. Kocaeli Belediyesi plaja duvar örerek kadınlar ve erkekleri ayırdı.

Alkol satışının yasaklanmasında AKP'ye öncülük eden Afyonkarahisar, ahlakdışı olayları gerekçe göstererek kadınlara özel otobüs seferleri koydu.

Kadın ve erkekleri ayırma çabası devletin gençlik kamplarına da yansıdı. Ayırmak da yetmedi. İhbar sistemi devereye girdi.

Sağlık Bakanlığı da genç kızların test sonuçlarını babalarına; "Tebrikler, hamilelik testiniz pozitif çıktı" mesajıyla ihbar emişti.

ulusalkanal.com.tr

Hastanede yaşam direnişi Gündem Erdoğan, "Bel altı" vurdu! Gündem Psikiyatri uzmanından Erdoğan yorumu Gündem Erdoğan'a çifte protesto Gündem