Rus donanması Akdeniz'de

Rusya Donanması, Akdeniz bölgesindeki varlığını güçlendiriyor. Kalibr seyir füzeleriyle donatılan savaş gemileri yakın zamanda Akdeniz'de olacak.

Abone ol

Rusya Donanması, Akdeniz bölgesindeki varlığını güçlendiriyor.

Temel hedef, bu jeopolitik açıdan karmaşık bölgede faaliyet gösteren aşırılıkçı grupların tehdidini bertaraf etmek.

Rus askerler Kalibr füzeleriyle Suriye'de IŞİD’e ait onlarca altyapı tesisi ve yüzlerce zırhlı teçhizat imha edildiğini, binlerce teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Sputnik’e konuşan askeri uzman Konstantin Sivkov, Akdeniz’deki Rus filosunun olası düşmanı takip etmek için Sovyetler yıllarındaki taktiğin aynısını uyguladığını açıkladı.

Akdeniz grubunun bir diğer önemli hedefi, NATO ile ilişkilerin kötüleşmesi durumunda Karadeniz Filosu’na destek olmak. Eğer olası düşman İstanbul Boğazı’nı kapatırsa Karadeniz Filosu ‘evinden’ çıkamaz olur. Bu durumda Akdeniz grubu, savaş görevini üzerine alabilecek.

Batı’nın Akdeniz’deki Rus seyir füzelerinden rahatsız olduğunu dile getiren Leonkov, "Amerikalılar, dünyada birilerinin Tomahawk’lardan geri kalmayan seyir füzelerine sahip olmasından hiç hoşnut değil." diye konuştu.

ulusal.com.tr

İsveçli gazeteciye Müslümanlara hakaretten soruşturma Dünya Afganistan'da patlama: ölü ve yaralılar var Dünya Çin: Önlenebileceği yönünde bir garanti yok Dünya AB'den İsrail'e 'insan hakları savunucusunu sınır dışı etme' uyarısı Dünya