Ankara Valiliği: Gözaltına alınan 2 şüpheli suçlarını itiraf etti

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğine ateş açan iki şüpheli başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Silahlı saldırıyı yapan Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş, 9 mili metre çapında tabanca ile olayda kullandıkları 06 BDP 502 plakalı araç ile birlikte yakalandı.

Abone ol

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğine Pazartesi sabaha doğru saat 5.30'da ateş açan iki şahıs gözaltına alındı.

Elçiliğe yönelik 6 el ateş eden Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş, olaydan 11 saat sonra 9 mili metre çapında tabanca ve kaçtıkları 06 BDP 502 plakalı araç ile birlikte yakalandı.

Saldırı, terör kapsamına alınırken, terör ve istihbarat polisi olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesiyle saldırganların olayın ardından Ankara dışına kaçtıkları saptandı.

Emniyetteki ilk ifadelerinde saldırıyı birlikte yaptıklarını kabul eden şahıslar son dönemde Amerika ile Türkiye arasındaki gerilimden etkilendiklerini ileri sürdü.

Her hangi bir terör örgütüyle bağlantısı çıkmayan şahısların, olay sırasında alkol ve uyuşturucu kullandığı da tespit edildi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada olayın faillerinden Ahmet Çelikten'in taksirli yaralamadan suç kaydı olduğu ve cezaevi firarisi olarak arandığı belirtildi.

Açıklamada Osman Gündaş'ın ise taksirle yaralama, uyuşturucu, tehdit, oto hırsızlığı, kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden suç kaydı bulunduğu ifade edildi.

Valilik olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğünü kaydetti.

ABD Büyükelçiliği de saldırganlarının hızlı ve profesyonel bir şekilde yakalanmasını sağlayan Türk Emniyetine teşekkür etti. Elçilik açıklamasında "Bize sağladıkları destek ve korumayı memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

ulusal.com.tr

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı Gündem İyi Parti'de FETÖ krizi! Bahadırhan Dinçaslan'ın 15 Temmuz paylaşımları ortaya çıktı Gündem Merkel'den Türkiye açıklaması Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten bayram mesajı Gündem