17. Mersin Korolar Şenliği'nde sahne alan koro, dinleyicileri büyüledi

Engellerini aşıp sahneye çıktılar. Mersin'de "Engelsiz Yetenekler Projesi" kapsamında çok sesli koroda bir araya gelen bedensel engelliler, Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek 17. Mersin Polifonik Korolar Şenliği'nde konser verdi.

Abone ol

Onlar, önlerine çıkan tüm engelleri aşarak kurdukları grup ile Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde yetnekleri ile büyülediler.

Mersin'de yaklaşık 2 yıldır polifonik koro çalışması yürüten 24 bedensel engelli, Mersin Müzik Festivali'nde sahneye çıktı.

17'nci Mersin Polifonik Korolar Şenliği'nde sahne alan koro, sanatseverlere müzik ziyafeti verdi.

Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde performansları ile göz dolduran bedensel engelli koristler, Bir masal gibi şu dünya, Gönül dağı, Şinanay ve Bir başkadır benim memlektim başta olmak üzere sevilen parçaları seslendirdi.

Tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleri ile çıktıkları sahnede parlayan Engelsiz Yetenekler Projesi kapsamında oluşturulan koroya, bazı parçalarda izleyiciler de eşlik etti.

Profesyonel şarkıcılara taş çıkartan engelliler, neşeli tavırları ile de takdir topladı. 6 parça seslendiren koro, konser sonunda izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

ulusalkanal.com.tr

Altın Nota’da ödül heyecanı Kültür Sanat Nobel ödüllü Sancar'ın büstü açılacak Kültür Sanat Nobel ödüllü Sancar'ın büstü açılacak Kültür Sanat Kaleiçi Festivalin'de 'Atatürk' vurgusu Kültür Sanat