Filistin'de son durum

İsrail Ramazan Bayramı'nda Gazze saldırısının şiddetini artırdı. Bayramın ikinci gününde öldürülen Filistinlinin sayısı 1130'a ulaştı yaralı sayısının ise 6 bin 500'ün üzerinde olduğunu bildirildi.

Abone ol

Birleşmiş Milletlerin "acil insani ateşkes" çağrılarını kabul etmeyen İsrail yönetimi Gazze'ye yönelik insalık dışı saldırılarının dozunu artırdı. İsrail ordusu Gazze'yi gece boyunca bombaladı. Ramazan Bayramı'nda Gazze'yi aralıksız olarak bombalayan İsrail, dün gece en şideetli hava bombardımanlarından birisini gerçekleştirdi.

Filistinli yetkililer, İsrail'in dün geceki yoğun saldırılarında, Gazze'ye elektrik sağlayan tek santralin de vurulduğunu ve santralin çalışmasının durduğunu söyledi.

İsrail uçakları, Hamas yönetimi eski Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniye'nin Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan evini bombaladı.

Bayramın ilk günü İsrail saldırılarında 47 Filistinli ölmüştü. İkinci günü sabah saatlerinde gerçekleşen saldırılarda ise 32 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "Uzun sürecek bir operasyon için hazır olunmalı" ifadelerinin ardından şiddetlenen saldırılarda, yüzlercesi çocuk olmak üzere 1130 Filistinli öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yaralı sayısının 6 bin 500'ün üzerinde olduğunu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

+18! IŞİD katliamlarına bir yenisini daha ekledi Dünya Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Aydınlık'a konuştu Dünya "Operasyonu sonlandırmayacağız!" Dünya Bayrama IŞİD gölgesi! Dünya