Ankara Brüksel hattında gerilen ilişkilere bir yenisi eklendi

Ankara Brüksel hattında gerilen ilişkilere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'ye gelmesi beklenen Avrupa Parlamentosu heyeti, ziyaretini erteledi. Ankara, ziyarette bulunacak heyet içinde Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri'nin olmamasını istedi. Bunun üzerine Brüksel, görüşmenin formatına ilişkin anlaşma sağlanamadığı için ziyaretin ertelendiğini duyurdu.

Abone ol

Türkiye'nin terörle mücadelesinde suçlayıcı yaklaşımlarda bulunan Brüksel'le Ankara arasındaki ilişkiler giderek geriliyor. Çarşamba günü Türkiye'ye gelmesi beklenen Avrupa Parlamentosu heyeti, ziyaretini ileri bir tarihe erteledi.

Ankara Brüksel hattındaki diyaloğun kopmaması için Başbakan Binali Yıldırım ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz bir görüşme planlamıştı.

Bunun üzerine Avrupa Parlamentosu Ankara'ya, Dışişleri Komisyon Başkanı Elmar Brok ile Türkiye raportörü Kati Piri'yi gönderme kararı aldı. Ancak Ankara, son dönemde Türkiye aleyhine açıklamalar yapan Piri'nin gelmesini istemediğini Brüksel'e iletti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz da, ziyaretin "Görüşmelerin formatı hakkında Türk makamlarıyla anlaşma sağlanamadığı için ertelendiğini" belirtti.

Yazılı açıklama yapan Schulz, Türkiye ile samimi, açık ve iyi niyetli diyalogdan yana olduklarını ve Brok ile Piri'nin Avrupa Parlamentosu'nu temsil ettiğini söyledi.

Schulz, "Kimin kiminle konuşacağı konusunda al seç yaklaşımını kabul edemeyiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP Balıkesir İl Başkanı istifa etti Gündem 'ByLock'un ekran ara yüzü deşifre edildi Gündem DBP Eş Genel Başkanı Yüksek serbest bırakıldı Gündem AİHM'den FETÖ hakimine ret Gündem