''Adaletin kara günü''

CHP'liler, 17 Aralık soruşturmasına verilen takipsizlik gerekçesiyle tüm Türkiye'de adliye binalarına siyah çelenk bıraktı. Açıklamalarda "yolsuzluk ve rüşvet meşru mu?" sorusu soruldu. Polis Diyarbakır ve Batman'da çelenk bırakılmasına izin vermedi.

Abone ol

Ayakkabı kutuları, sıfırlanamayan paralar, telefon tapeleri ve evlerde bulunan kasalar... CHP 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik verilmesi üzerine harekete geçti 81 ilde adliye binalarına siyah çelenk bıraktı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın adresi Çağlayan oldu. "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk Adliye binasına bırakıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı AKP Hükümeti'ne seslendi, "yargıdan elinizi çekin" dedi.

Ankara'da CHP'liler "Her yer yolsuzluk her yer rüşvet" sloganlarıyla bir araya geldi.

Siyah çelenk bırakan partililer adliye binalarının merdivenlerine birde tuz serpti.

İzmirliler "Çalmak bedava, Sıfırladın mı babacığım" dözivleriyle adliye binası önünde toplandı.

Takipsizlik kararına CHP'liler Denizli'de oturma eylemiyle tepki gösterdi.

Kayseri'de hem çelenkli hem de karanfilli eylem vardı. Dürüst, namuslu hakim ve savcılar için karanfil, yandaş hakim ve savcılar için siyah çelenk bırakıldı.

Diyarbakır ve Batman'da gerginlik vardı. Polis adliye binalarına izin vermeyince çelenk Batman'da Valiliğin önüne bırakıldı. Diyarbakır'da ise polis engeli basın açıklamasıyla kınandı.

Sivas, Yalova, Şanlıurfa ve daha birçok ilde çelenk bırakma eylemi vardı.

ulusalkanal.com.tr

Baba-oğula son görev! Gündem Buldan: Türkiye ders çıkarmalı Gündem ''Savaşı kim kazanıyor?'' Robert Fisk bu soruya bakın ne yanıt verdi Gündem İstanbul'da rant için talanın yeni adresi: Esenkent Gündem