TUBİTAK'ta yuvalanan Fethullahçılara yargı yolu açıldı

Bakırköy 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davası delilleri sahtecilik olmadığı yönünde rapor hazırlayan TUBİTAK uzmanlarının soruşturulmasına karar verdi. Soruşturulacak 3 uzman da F tipi çetenin TUBİTAK'ta yuvalandığı merkezde görevli. Ulusal Kanal cemaatin TUBİTAK Ulusal Kriptoloji Enstitüsü'nde örgütlendiğini açıklamıştı.

Abone ol

Ulusal Kanal'ın açıkladığı TÜBİTAK'ta yuvalanan F Tipi kumpas çetesine yargı yolu açıldı.

Bakırköy 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi verdikleri raporlarla tertiplerdeki dijital sahtecilikleri örten TUBİTAK bilirkişileri Tahsin Türköz, Erdem Alpaslan ve Hayrettin Bahşi hakkında verilen takipsizlik kararını kaldırdı. Poyrazköy davasına gönderilen ve 5 Nolu harddiskte sahtecilik yapıldığına işaret rapor karara gerekçe gösterildi.

Kararda 5 Nolu harddisk raporunun yeni bir delil olduğu ve önceki raporların aksine işaret ettiği vurgulandı. Mahkeme bu isimlerin verdikleri raporlarların yeniden incelenmesi gerektiğine hükmetti. Özel görevli mahkemenin kararına emsal olan bu raporların yeniden incelenmesi Balyoz davasında yeniden yargılama yolunun da açılması anlamına geliyor.

Balyoz tutuklusu komutanlar 5 Nolu harddiskteki sahteciliklere dikkat çeken raporun ardından "Balyoz delillerinde oynama yok" diyen belirten TUBİTAK raporunu yazan bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Komutanlar, savcılığın dosya hakkında takipsiz kararı vermesi üzerine Bakırköy 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ederek soruşturma açılmasını talep etmişti.

Mahkemenin soruşturulmasına karar verdiği TUBİTAK bilirkişileri Ulusal Kanal'ın açıkladığı tertip merkezi Ulusal Elektronik Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nde görevli.

Özel görevli mahkemeler bu isimlerin hazırladığı raporları esas alarak yurtseverleri ceza yağmuruna tutmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Bu görüntüler Türk Milleti'nden gizleniyor Gündem O davada yeni skandal! Gündem CHP'nin O başvurusuna ret! Gündem O polisler hakkında suç duyurusu Gündem