Teröre darbe: Üreticiye nefes, halka refah

Terör örgütü PKK'dan temizlenen kentlerde sağlanan güven ortamı Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki üreticiye nefes aldırdı. Teröre darbe, bölgede üretim faaliyetlerini ciddi oranda artırdı, halka refah getirdi. Son 3 yılda PKK'ya yönelik operasyon yüzde 150 arttı, terörist sayısı yüzde 78 azaldı. Operasyonların ardından Ağrı'da 7 tekstil fabrikası kuruldu. Mardin'de 7 bin 95 kişiyi istihdam eden 49 yeni firma faaliyete başladı. Tunceli'de ise hedef 16 bin kişiye istihdam sağlamak.

Abone ol

Teröre vurulan darbe halka refah getirdi. Bölgede üretim faaliyeti arttı.

Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da teröre indirilen ağır darbe sonrası bölgede yeni fabrikalar kuruldu.

Bölücü terör örgütü PKK, vatan savaşı sürecinde ağır darbe aldı.

Başarılı operasyonlar örgütteki çözülmeyi de hızlandırdı.

Terörle kararlı ve başarılı mücadele bölge halkının refahı için de yeni fırsatlar doğurdu. Ağrı'da kurulan Tekstilkent bünyesinde 7 yeni tekstil fabrikası inşa edildi. 6 bin kişiyi istihdam edecek ünlü bir tekstil firmasına ait fabrikanın temeli de önümüzdeki günlerde atılacak.

Bütün bu işlemler tamamlandığında 1650 kişinin çalıştığı Tekstilkent'te 16 bin kişiye istihdam sağlanacak. Tunceli' 2015 yılında 8 bin olan çalışan sayısı 11 bin 500'e yükseldi. Mardin'de ise il genelinde 46'sı tekstil alanında olmak üzere 49 firma faaliyete geçti. 7 bin 95 kişi çalışmaya başladı. Tekstil sektöründe tescil işlemeleri bitmek üzere olan bir fabrikada da 2 bin kişi işe başlayacak.

Ayrıca bölgedeki terörist sayısının azalmasına karşılık turist sayısı arttı. 2015 yılı baz alındığında bölgedeki turizmde yüzde 141 artış meydana geldi.

Çarpıcı veriler İçişleri Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçe sunum raporunda yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı raporda FETÖ ile mücadeleye ilişkin bilanço da yer aldı.

ulusal.com.tr

pkk
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu Gündem PKK'dan kurtarılan Tel Abyad'a dönüş sürüyor Gündem Azad Keşmir Cumhurbaşkanı: Bölgede ekonomik devrim olacak Gündem Mehmet Aydın'la ilgili flaş iddia: Operasyon başlıyor! Bu akşam yakalanacak Gündem