Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binalı Yıldırım, "Sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Böyle insanlar kolay yetişmiyor, dolayısıyla ülkemiz ve sanat camiamız için büyük bir kayıptır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Maalesef çok eski değerlerimizi, sinemayı bize sevdiren en büyük değerlerimizi yavaş yavaş kaybediyoruz. Sanat camiası için toplum için o zamanın gençleri için yani bizler için çok büyük kayıp" diye konuştu

Abone ol

Tiyatro ve sinema sanatçısı, hepimizin "domates güzeli" diye tanıdığı Ayşen Gruda İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

22 Ağustos 1944 yılında İstanbul'da doğan Gruda 74 yaşında hayatını kaybetti. Gruda'nın cenaze törenine sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Hepimizin evinin kızı olan Gruda; Hababam Sınıfı, Çöpçüler Kralı,Tosun Paşa gibi sayısız filmde oynağı rollerle hafızalara kazındı.

Törene siyaset dünyasından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Meclis Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çelebi gibi isimler katıldı. Ayrıca Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'te çelenk gönderdi.

Gruda cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defenedildi.

ulusal.com.tr

Erdoğan'dan Adana Mutabakatı açıklaması: Önemli bir adımdı yeniden gündeme gelebilir Gündem İflas eden Pamukkale Turizm'den seferler hakkında ilk açıklama Gündem CHP ve İYİ Parti ittifakı hangi il ilçelerde anlaştı; Ankara, İstanbul, İzmir'de ortak aday olacak mı Gündem Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı'na seçilen Zühtü Arslan kimdir, nereli, kaç yaşında Gündem