Diyarbakır'daki saldırıda şehit sayısı yükseldi

Diyarbakır’da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 sivilin daha hayatını kaybetmesi ile patlamada şehit olanların sayısı 11’e yükseldi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ek binası önünde dün sabah saat 08.00 sıralarında bomba yüklü minibüsle yapılan saldırıda 2'si polis, 7'si sivil toplam 9 kişi şehit olmuş, 100’den fazla kişi de yaralanmıştı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 sivilin daha şehit olduğu öğrenildi. Böylece saldırıda şehit olanların sayısı 11’e yükseldi.

"PATLAMAYI PKK YAPTI"

Yetkililer, patlamayı PKK terör örgütü mensubunun çalıntı kaydı olmayan bir minibüsle ve 2 ton patlayıcı kullanarak gerçekleştirdiğini belirtti. Yetkililer patlamada sivillerin şehit olması nedeniyle saldırının terör örgütlerinden PKK değil, IŞİD tarafından yapıldığına yönelik algı oluşturulmak istendiğini söyledi. Patlamadan sonra yapılan telsiz dinlemelerinden saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğinin örgütün üst birimlerine aktarıldığını belirten yetkililer, olay ilgili detaylı bir açıklama yapılabileceğini söyledi.

ÇUKUR KAPATILDI, 12 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Patlamadan bir gün sonra olayın gerçekleştiği noktada polis ekiplerinin çalışması devam ederken, yolun trafiğe açılmadığı görüldü. Patlama noktasında oluşan çukur kapatılırken, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamada işyerleri zarar görenler yaralarını sarmaya çalışırken, saldırıdan yaklaşık 12 bin kişinin etkilendiği belirtildi. Patlama sırasında evleri hasar gören ve kullanılamaz hale gelen bazı kişiler teröre tepki gösterirken, hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak'ta 2 çocuk öldü, 4 çocuk yaralandı Gündem 21 PKK'lı terörist daha öldürüldü Gündem Nevşehir merkezli 9 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı Gündem Terör örgütü PKK'ya tarihinin en büyük darbesi Gündem