Kurtuluş savaşı öyküsü usta isimlerle yeniden sahnede

Usta Şair Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı eseri, Zeliha Berksoy'un yönetimi, Muammer Sun'un müzikleriyle İsyanbul'da sahnelendi. Etkinliği çok sayıda önemli isim izledi. Oyundan elde edilen gelir, Semiha Berksoy opera vakfına bağışlandı.

Abone ol

Sahnede Nazım Hikmet'in kaleminden Kuvayi Milliye Destanı. Zeliha Berksoy'un anlatımıyla, Muammer Sun'un müziği ile Türkiye'nin Kurtuluş öyküsü.

Usta isimlerin rol aldığı oyun İstanbul'da Ses tiyatrosunda sahnelendi. Ulusal gönüllülerinin desteği ile düzenlenen etkinlikte salon tıklım tıklım doldu.

Sahnede Tiyatro 2000'nin oyuncuları Tamer Levent, Mehmet Ali Kaptanlar, Nişan Şirinyan, Yurdaer Okur, Cenk Sözeri, Efe Tunçer, Devrim Evin ve Payidar Tüfekçioğlu vardı.

Perde kapandığında salonda büyük bir coşku yaşandı. İzleyenler oyunu dakikalarca ayakta alkışladı.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Emekli Büyükelçi Onur Öymen ve Gazeteci Mete Akyol ile İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcıları Erkan Önsel ve Zeynep Küçük de oyunu izleyenler arasındaydı.

Gecenin tüm gelirleri ise Semiha Berksoy Opera vakfına bağışlandı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul tasarım kentine dönüşecek Kültür Sanat Nobel ekonomi ödülü Fransız ekonomiste verildi Kültür Sanat Bu tiyatro ekibi Birleşmiş Milletler gibi Kültür Sanat "Dünyayı değiştiren 8 saniye" Kültür Sanat