Filistin'den ABD'ye darbe tepkisi

Amerika Birleşik Devletleri’nin darbe planları Filistin'de büyük tepkiyle karşılandı. Filistin yönetimi, "ABD'nin tehdit ve şantaj girişimleri başarısızlığa mahkum olacak." açıklaması yaptı. Hamas Sözcüsü ise, ABD ve İsrail ile anlaşma masasına oturan körfez ülkelerine tepki gösterdi. "Böylesi girişimler, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin liderlerinin utanç verici tutumlarının bir sonucudur.” dedi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri’nin Filistin Lideri Mahmud Abbas’ı devirme planlarına sert tepkiler geldi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, "ABD'nin tehdit ve baskı politikası ile liderliğe şantaj yapma girişimleri başarısızlığa mahkum olacak." dedi.

Sadece Filistin halkı demokratik temellere göre başkanını belirleyebilir. Ulusal davamızı tasfiye etmeyi amaçlayan komplolar ve halkımızın sembollerine yapılan saldırıların bir değeri yoktur. Yolunu çizecek ve liderini seçecek olan halkımızdır.

Rudeyne, ABD Başkanı Trump’ın, İsrail’le anlaşma çağrısına da yanıt verdi. "Barışı satın alamayacaklar dedi. Normalleşme ve ilhakın asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Amerikan Büyükelçisi Friedman’ın "Abbas'ı Dahlan ile değiştirmeyi düşünüyoruz" sözlerine HAMAS’tan da sert tepki geldi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “böylesi açıklamalar ve girişimler, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin utanç verici tutumlarının bir sonucudur.” ifadelerini kullandı.

Zuhri, Filistin halkının iradesi dışında hiç kimsenin Filistin Devlet Başkanı olmayacağının altını çizdi.

ulusal.com.tr

İstanbul'da otobüs taşımacılığında yeni dönem başlıyor Gündem Doğu Akdeniz'de atış eğitimi Gündem İstanbul'da kamuda mesai saatleri değişti Gündem Sanayi sektöründeki son durum Gündem