AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak bildiri ile Ermenistan'ın saldırılarını kınadı

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM grupları ortak bildiri yayımlayarak Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınadı.

Abone ol

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Genel Kurulda, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına ilişkin AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan ortak açıklamayı okudu.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 12 Temmuz'dan başlayarak Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Ermenistan hatalı bir yoldadır. Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve çevresindeki bölgeleri yıllardan beri işgal altında tutan Ermenistan'ın bilinen saldırgan tutumuna yeni bir örnek teşkil eden bu saldırılar, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir.

Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM grupları ortak bildiri yayımladı. Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınandı.

Dört partinin imzasını taşıyan bildiriyi Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç okudu. Bilgiç, "Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 12 Temmuz'dan başlayarak Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Bildiride Erivan hükümetine çağrı yapıldı; "Ermenistan BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uymalı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmelidir." denildi.

Ayrıca, Azerbaycan halkına ve hükümetine taziyeler iletildi. Bildirinin okunmasının ardından Genel Kurul salonunda bulunan milletvekilleri alkışlarla destek verdi.

Yeni Çağ gazetesinin “Doğu Perinçek ve Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na Tam Destek” Başlıklı Haberin Yanıltıcı Başlığı ve Yanlış İçeriği Hakkında Yanıt ve Düzeltme Gündem İmamoğlu’ndan Doğu Perinçek’e Kanal İstanbul Sunumu Gündem Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: SİHA'larımız, füzelerimiz Azerbaycan’ın emrindedir Gündem Emeklileri sevindiren haber: Ödemeler başladı Gündem