Rusya: PKK/PYD'liler Deyr-i Zor'da IŞİD saflarına katılıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, PKK/PYD'nin Deyri Zor'da IŞİD ile beraber Suriye ordusuna saldırdığını açıkladı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Deyr ez Zor'a transfer edilen PYD'lilerin, IŞİD saflarına katıldığını söyledi. Rus sözcü, Amerika'nın bulunduğu bölgelerden Suriye ordusuna saldırıların yapıldığını da ifade etti

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'li teröristler Deyr ez Zor'a transfer ediliyor, IŞİD saflarına katılıyor.

Açıklamayı Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptı. Gazetecilere konuşan sözcünün ifadeleri PYD konusunda Rusya'nın tavrını da ortaya koydu.

"PYD, IŞİD SAFLARINA KATILDI: Kuzeyden Deyr ez Zor'a gelen DSG (PYD) savaşçılarının hiçbir engele takılmaksızın IŞİD'in saflarına girdiklerine dikkat çekmek istiyorum. Rus İHA'ları ve keşif araçları bir haftadır IŞİD'in üçüncü bir tarafla, DSG (PYD) ile hiçbir çarpışma yaşamadığını tespit ettik."

Deyri Zor'un yüzde 85'inden fazla bir bölümünün kontrolünün Suriye ordusunun kontrolünde olduğunu belirten Konaşenkov, kentin gelecek hafta tamamen kurtarılacağını söyledi.

Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Amerika'nın bulunduğu bölgeden Suriye ordusuna saldırıların olduğunu da ifade etti.

"ABD BÖLGESİNDEN ATEŞ AÇILDI: Fırat'ın doğusundaki PKK ve ABD kontrolündeki bölgelerden Suriye ordusuna iki kez ateş açıldı. (...) Fırat'ın batısında iki yerleşim birimi ve 16 kilometrekarelik bir alan temizlendi."

PKK/PYD'lilerin Deyr ez Zor'a transfer olduğu bölgelerde Rusya Özel Kuvvetler Birimi personelinin Suriye ordusu askerleriyle birlikte IŞİD'e karşı operasyonlarına devam ediyor.

ulusal.com.tr

ABD'den Barzani referandumu açıklaması Dünya ABD'nin PKK/YPG'ye silah yardımı sürüyor Dünya Kremlin: Putin, gelecek hafta Ankara'ya gidecek Dünya Libya'da göçmen teknesi battı: 100'den fazla kayıp Dünya