Eğit-donat başlıyor

Suriye'ye karşı teröristlerin eğitilip - donatılmasını öngören Eğit-Donat projesi başlıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 300 muhaliften oluşan ilk grubun 9 Mayıs’ta Türkiye’ye giriş yaptığını, bu hafta eğitimlere başlayacaklarını açıkladı. Muhaliflerin seçimi ABD ile birlikte yapıldı.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmek için ABD ile Türkiye arasında imzalanan Eğit-Donat programı bu hafta başlıyor.

Yılan hikâyesine dönen Eğit-Donat Programı ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir açıklama yaptı. Hürriyet’ten Verda Özer’in köşesine taşıdığı bilgilere göre, Çavuşoğlu 300 muhalifin Türkiye’ye geldiğini, eğitimlerin bu hafta başlayacağını söyledi. Ulusal Kanal da Dışişleri Bakanlığından olayı doğrulattı.

Proje başlayacak ancak Ankara ile Washinton arasında düşman konusunda bir anlaşmazlık yaşanıyor. Ankara Esad'ı düşman olarak görürken Washinton ilk hedefin IŞİD olmasında ısrarcı. Çavuşoğlu bununla ilgili de önemli bir bilgi paylaştı. "Öncelik şu anda tabii IŞİD’le mücadele. Ama Suriye’nin istikrarı, güvenliği ve barışı için mücadele edecekler. O yüzden Esad güçlerine karşı da mücadele edecekler. Bu konuda mutabık kalındı" ifadelerini kullandı.

Muhaliflerin eğitimden sonra Suriye’ye hangi bölgeden girecekleri de net değil. Dışişleri Bakanı, ABD ile teknik açıdan bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Yazıda, Ankara’da üst düzey bir yetkiliden alınan bilgiler de yer alıyor. Buna göre, programın Esad’a karşı olması konusunda ABD’nin artık bir itirazı yok.

Antalya’da geçen hafta yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından basına konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, projenin hayata geçirilmesinde teknik bir sıkıntının olabileceğini, bunların çoğunun da ortadan kalktığını bildiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye’yi izlemek için NATO, Ege’ye üs kursun Gündem Yeni yalan ''Bulgar soykırımı'' Gündem Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Suriye helikopteri düşürüldü Gündem Edoğan'dan Mursi tepkisi! Gündem