Fetullah Gülen’in iadesi için yeni bir dosya sunuldu

Amerika'da Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Türkiye, Fetullah Gülen’in iadesi için yeni bir dosya sundu. Dosyada, FETÖ imamı Adil Öksüz’ün Amerika yolculuğu, uçağın koltuk ve kuyruk numaralarına kadar sıralandı. Gizli tanıkların "Darbeyi Gülen planladı" ifadeleri de dosyada yer alıyor.

Abone ol

Fethullah Gülen'in iadesi için ek deliller Amerika'ya gönderildi. Böylece yeni başkan Donald Trump döneminde FETÖ liderinin iadesi konusunda ilk girişim yapılmış oldu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gülen'in iade istemine Amerika'nın henüz yanıt vermemesinin ardından ek ve yeni deliller sunuldu.

Amerika'daki yetkili kişiler, firari FETÖ imamı Adil Öksüz’ün ülkelerine gidiş-geliş tarihlerini istedi. İşte bu yeni dosyada koltuk ve kuyruk numaralarına varıncaya kadar her şey iletildi.

İade için gönderilenler arasında en kritik olan ise gizli tanıkların ifadeleri. "Kuzgun" ve "Şapka" kod adlı gizli tanıklar ifadelerinde darbeyi Gülen'in planladığını söylüyor. Adil Öksüz’ün ise darbe planlarını FETÖ liderine götürüp onayını aldığını belirtiyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP’nin çıkmaz sokaktaki çırpınışı Gündem 2017 referandumunun tarihi belli oldu Gündem İstanbul haberleri - Metrobüs kaza yaptı: Yaralılar var Gündem Meteorolojiden yoğun kar ve çığ uyarısı Gündem