TSK açıkladı: Gönüllü askerlik için 3 bin kişi başvurdu

Terör olaylarına karşı Türk milleti tek yürek oldu. Mehmetçiğe destek için 3 bin kişi gönüllü askerlik başvurusu yaptı. Rakamı Genelkurmay Başkanlığı duyurdu. Gönüllü olanlar arasında; Ev hanımından hemşireye, mühendisten üniversite öğrencisine kadar pek çok meslekten isim yer alıyor.

Abone ol

Terör olaylarının artmasıyla birlikte gönüllü askerlik yapmak isteyenlerin sayısında patlama yaşandı.

Gönüllü asker olmak isteyen 3 bine yakın vatandaş Genelkurmay Başkanlığına başvurdu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör olaylarının ardından 3 bin kişinin Genelkurmay’a elektronik posta yoluyla başvurduğu belirtildi.

Başvuru yapanlar arasında sadece gençler yok. Açıklamada, 34 yaşında bir ev hanımının başvurusuna yer verildi.

"Eşim kaptan. Bu yüzden hem anne hem de baba olmaya çalışıyorum Allah’ın izniyle. Çocuklarımı kimselere emanet edip markete bile gidemem ben. Öyle sakınırım onları gözümden ama siz de uygun görürseniz çocuklarımı canım anneme emanet edip bu zor günlerde ordumuzun yanında olmak isterim. Beni kabul eder de yukarıda verdiğim mail adresine mesaj bırakarak askere alırsanız dünyanın en mutlu insanı ben olacağım. Rabbim şanlı ordumuzu korusun."

Elektrik Mühendisi bir vatandaş da süresiz ve ücretsiz askere alınmak istedi.

"Şu anda hunharca, kalleşce öldürülen TSK mensuplarımızın kanının yerde kalmaması için Sayın Genelkurmay Başkanlığı tarafından ilgili yerlere verilecek talimatla vatanım için hainlere ve teröristlere karşı savaşmak istiyorum. Vatanım için savaşmak istiyorum."

Başvuru yapanlar arasında hemşireden üniversite öğrencisine kadar pek çok meslekten vatandaş bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Korkunç manzarayı sel suları ortaya çıkardı Gündem 8 vekil Davutoğlu'nun bakanlık teklifini reddetti! Gündem Asker evinin önünde vuruldu Gündem Erdoğan o mahkumun cezasını kaldırdı Gündem